Havgul tenker blågult

12.01.12

Vår partner, Havgul Clean Energy AS har kjøpt 75 prosent av det svenske utviklingsselskapet, Wästgöta Wind AB, og kommer nærmere lokalmarkedet over kjølen. Wästgöta Wind AB er lokalisert i Grästorp like syd for Vänern. Gründerne bak Wästgöta fortsetter i selskapet, og Bernard Emanuelsson fortsetter som selskapets daglige leder. Selskapet har en spennende prosjektportefølje som består av både landbasert og offshore prosjekt lokalisert i Syd-Sverige.


- Vi er veldig glad for å få et spennende og kompetent svensk utviklingsmiljø med på laget i HCE. Selskapet har en rekke interessante prosjekter. Sammen med våre prosjekter i Norge og våre aktiviteter i USA føler vi nå at vi er etablert i tre av de meste spennende markedene internasjonalt, sier daglig leder i Havgul Clean Energy AS, Ketil Reed Aasgaard.

Med felles sertifikatmarked er dette et godt strategisk trekk av Havgul. Vi forventer å se flere krysseierskap mellom Norge og Sverige. Statkraft er vel etablert i Sverige og Nordisk Vindkraft AS (datter av RES Group), etablert i Sverige, har allerede annonsert interesse for prosjektkjøp i Norge. Om lisensprosessen trekker ut i Norge er det ingen ting i veien for å bygge i Sverige – så lenge det ikke blandes med kultur!

 

Source: http://www.vvsaktuelt.noBack
 
 


 
© INTPOW – Norwegian Renewable Energy Partners | Design: kingdesign.no | Powered by epiPublisher