INTPOW partner Havgul har fått avklaring på Siragrunnen

24.04.12

Siragrunnen Havpark AS har mottatt en forhåndsuttalelse fra Oljeskattekontoret Ved å lease det planlagte vindkraftverket på Siragrunnen utenfor Sokndal og Flekkefjord, kan oljeselskapene enkelt forklart trekke av 78 prosent på skatten. - Da vil strøm fra Siragrunnen bare koste 24 øre kilowatt-timen, forklarer Dirdal. Det er både billigere og renere enn gasskraftverk til havs.


For Siragrunnen er det søkt om 200 MW med fra 25 til 67 vindturbiner, avhengig av hvilken størrelse som passer best.

Investeringene er anslått til mellom fire og seks milliarder kroner, og kan gi store ringvirkninger i flere kystkommuner.

Den ferske avklaringen gjør det langt billigere å elektrifisere driften av nye, norske oljefelt som f.eks. Johan Sverdrup. Forutsetningen er at strømmen blir produsert på norsk sokkel for bruk på norsk sokkel. At den må innom sentralnettet på land med vannkraft som backup, spiller ingen rolle.

Uten elektrifisering vil nye feltutbygginger sprenge klimamålene Norge har forpliktet seg til.

Finansiering

Siragrunnen Vindpark AS søkte konsesjon i 2008. Men NVE har ikke villet behandle søknaden uten en realistisk finansieringsplan.

- Den har vi nå, sier Dirdal. Parallelt med konsesjonsbehandlingen vil selskapet ta ny kontakt med oljeselskaper og investorer.Back
 
 


 
© INTPOW – Norwegian Renewable Energy Partners | Design: kingdesign.no | Powered by epiPublisher