Powel Smart Energy signerer ny kontrakt med sveitsisk kraftprodusent

21.10.15

Sveitsiske Azienda Elettrica Ticinese (AET) og INTPOW medlemmet Powel AS har signert en avtale som vil gjøre det mulig for AET å optimere og planlegge hele sin vannkraftportefølje. AET sin produksjon er på 1,5 TWh per år.


Den viktigste vassdraget for AET er elven Ticino, som renner gjennom dalen Leventina. Den ligger nord i kantonen Ticino, hvor fem av seks AET-eide kraftverk ligger. Videre har AET også eierandeler i vassdragene Maggia, Blenio og Verzasca. De har en blanding av lagringsbasert produksjon og elvekraftverk.

AET er Powels andre Smart Energy-kunde innen vannkraftoptimering i Sveits. Selskapet har allerede kjøpt Powel DeltaXE, vår planleggings- og logistikkløsning.

Kontrakten omfatter programvare og vedlikehold. Den inkluderer programvarelisenser for Powel Nimbus, med underliggende tjenester for vannkraftoptimering og simulering, i tillegg til implementering, årlig vedlikehold og kundestøtte.

- Hovedgrunnen til at vi valgte Powels programvareløsning for planlegging og optimering av vår vannkraftproduksjon, er at vi ønsker å forbedre våre produksjonsprognoser på kort sikt, fra day-ahead til tre uker frem i tid, sier Luca Marcionetti, Portfolio Manager hos AET. Dette gjør at vi bedre kan utnytte de mulighetene som fins på intraday- og reservemarkedene. I tillegg ønsker vi bedre prognoser på mellomlang sikt, for å gjøre bedre revisjonsplanlegging.

- Powel vil jobbe med AET for å sikre gode arbeidsprosesser og beste praksis via Powel Nimbus, sier Nils Olav Tangvik, salgssjef i Powel. Implementeringsprosjektet vil være ferdigstillt i løpet av andre kvartal 2016. Ved ferdigstilling vil AET kunne bruke Powels Smart Energy-suite til å utnytte sine fleksible kraftverkressurser fullt ut, både i spotmarkedet og reservemarkedene.

 

Kilde: http://www.mynewsdesk.com/no/powel/pressreleases/powel-smart-energy-signerer-ny-kontrakt-med-sveitsisk-kraftprodusent-1238223Back
 
 


 
INTPOW Norwegian Renewable Energy Partners | Design: kingdesign.no | Powered by epiPublisher